Kitaplardan Kule Yapalım

Sanıyorum ki kitap severlerin pek çoğu, başkalarının kitaplıklarını karıştırmaya bayılırlar. Gerçi kitaplarla ilgili pek çok şeye bayılırız ya, neyse... Okuduğumuz kitapları hatırlayıp anılara dalmak, okumadıklarımız görüp kitaplık sahibiyle sohbete dalmak  oldukça keyif verir. 

İşte sevgili Euphoric de durumdan vazife çıkarıp blogunda bir etkinlik başlattı; Kitaplardan Kule Yapalım. Okunmayı bekleyen kitaplarımızı kule halinde fotoğraflayıp paylaşalım dedi, pek çok blogger da çoktan iştirak ettiler bile! Eğer siz de kulenizle boy göstermek isterseniz Euphoric'in gönderisinin altına yorumunuzu bırakmanız yeterli... 

Gelelim benim kuleme;



Aşağıdan yukarı doğru gidersek;
  • Oldukça ilgi toplayan Millenium Serisi'nin üçüncü ve son kitabı Arı Kovanına Çomak Sokan Kız (Stieg Larsson). İlk iki kitabı oldukça severek okumuştum ancak üçüncü kitap hakkında duyduğum olumsuz yorumlar, okumamı sürekli ertelememe sebep oldular... Bakalım ne zaman başlayacağım okumaya. 
  • Tutunamayanlar (Oğuz Atay) Türk Edebiyatı dendiğinde akla ilk gelen kitaplardan birisi. Pek çok kişinin tek seferde bitiremediğini, yarım bırakıp sonra yeniden başladığını öğrenince  tek seferde bitirmeyi kendime hedef olarak belirledim. Hatta sevgili Gölgeliyol ile tarih bile kararlaştırdık, beraber başlayacağız okumaya! 
  • Ursula K. LeGuin'in Mülksüzler'i  "sağlam" klasiklerden birisi... İtiraf etmeliyim ki yazarın Yerdeniz serisini öve öve bitiremeyen sevdiceğim sayesinde ancak haberdar oldum bu kitaptan ve sonbaharın keyifli okumalarına katmak üzere rafa kaldırdım.
  • Evet, içimde kocaman bir popüler kültür kölesi yaşıyor; Açlık Oyunları (Suzanne Colins) merak ettiğim bir seri, elimde sadece ilk kitap olduğu için erteleyip duruyorum okumayı ama ilk fırsatta "aradan çıkacak" bir kitap.
  • Elif Şafak hakkında ağzımı açarsam susamam; bu sebepten "Aşk" öncesi romanlarına ve edebiyatına olan merakımdan ötürü okuyacağım bir kitap olarak bekliyor Baba ve Piç diyerek geçiyorum.
  • Kurmaca Alıştırmaları (Gökdemir İhsan) Sel Yayıncılık'dan kazandığım bir kitap, Gölgeliyol'un şuradaki yazısında da görüp merak da etmiştim zaten. Öncesinde Calvino'nun Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu'sunu okumayı planlıyorum, bu yüzden beklemeye devam ediyor. 
  • Yüzyıllık YalnızlıkGabriel Garcia Marquez'in başarısız Kırmızı Pazartesi girişimimden sonra okumaya çalışacağım ilk kitabı olacak, kütüphaneden alınma, dolayısıyla önceliği var. 
  • Bugünlerde yeni kitabı Yedinci Gün ile yeniden gündeme gelen İhsan Oktay Anar'ın Amat'ı da kütüphaneden alınan ve bir an önce okunacak kitaplardan...
  • İlk İngilizce roman okuma girişimim olacak Paul Auster'ın Invisible'ı, umarım muvaffak olurum. 
  • İskender Pala da hiç haz etmediğim isimler arasında, edebiyatına olan merakımdan okuyacağım Katre-i Matem isimli kitabını.

Böyleyken böyle; bir bu kadar daha kitaplığımda okunmayı bekleyen; bunların beş, altı katı kadarsa okumak istediğim kitap var... Ömrüm ne kadarına vefa eder bilemiyorum tabi. Bol okumalı günler dilerim! 

20 yorum:

  1. hayat okuyunca güzel ki.

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim 2 numara (Mülksüzler) ve 3 numara (Yüz Yıllık Yalnızlık) var. Bir tek Cennetin Doğusu eksik :p Onun dışında harika kitaplar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutunamayanlar ile birlikte listenin ağır toplarını oluşturuyor zaten üçü; hevesle sıralarının gelmesini bekliyorum ben de... Cennetin Doğusu da listeye eklendi ayrıca, teşekkürler! =)

      Sil
  3. Kulenizdeki kitaplarınızdan Tutunamayanlar ve Yüzyıllık Yalnızlık'ı okumuştum. Tutunamayanlar okuduğum tüm kitaplar arasında çok özel bir yerdedir.
    Keyifli okumalarınız olsun^-^
    not: kelime doğrulamayı kaldırırsanız yorum yazmak daha keyifli ve eğlenceli olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibi ikisi de merakla okuyacağım kitaplar, namlarını çok duydum zira...
      Haberdar değildim kelime doğrulamanın açık olduğundan, uyarınız ve temenniniz için teşekkür ederim =)

      Sil
  4. Tankut eğer vakitleri tutturursak Tutunamayanlar için yapacağımız birlikte okuma girişimini Mülksüzler ve Yüzyıllık Yalnızlık için de yapalım derim. Evet bu bir teklif. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutunamayanlar'da başarıya ulaşırsak hayır diyemeyeceğim bir teklif; çoklu okumaların motivasyon kaynağı olacağını düşünüyorum zira. Bu bir evet cevabı yani =)

      Sil
    2. Yaşasın o zaman! :)

      Sil
  5. Harika kitaplar, keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
  6. eh o Arı Kovanına Çomak Sokan Kız'ı ben de okuyamadım. İlk iki kitabı birer günde yutmuştum üçüncü yok gitmedi bir türlü.
    oturup bir daha denemem lazım, belki yanlış zamanda başlamıştım ne bileyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte, bana da aynısı olmasın diye "doğru zamanı" kolluyorum, artık nereden anlayacaksam... =D

      Sil
  7. Arı Kovanına Çomak Sokan Kız eleştirilse de kurgu bakımından diğer 2 kitaptan üstün.Herkes de farklı tat bırakacağına inanıyorum.Misal okuyacağınız Açlık oyunlarını herkes beğendi ama ben beğenmedim.Açlık oyunları hakkında yorumlarınızı merakla bekliyorum.

    Oğuz Atay ve İhsan Oktay Anar ( Atay ve Oktay ) bende merak uyandıran kitaplar oldu. Kısa zamanda blogunuzda incelemeleri görürüz inşallah.

    Edebiyatla Kalın !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arı Kovanına Çomak Sokan Kız hakkındaki yorumunuz beni meraklandırdı açıkçası; yakın bir zamanda başlarım umarım. Açlık Oyunları'na ise pek yakın bir zamanda başlayacağım, hızlı, akıcı ve hafif bir kitap okumayı planlıyorum zira...
      Oğuz Atay için özellikle hevesliyim, Açlık Oyunları'ndan sonraki kitap o olacak muhtemelen.
      Temennileriniz için ayrıca teşekkür ederim, size de edebiyat dolu günler dilerim.

      Sil
  8. mülksüzleri okumadım ama çok merak ettim, Tutunamayanlar için çok beklemeyin derim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de planım çok bekletmemek Tutunamayanlar'ı, Mülksüzler'i ise ben de merak ediyorum... Bakalım nasıl bir kitapmış =)

      Sil
  9. çok hoş eğlenceli bir oyun olmuş, kulelerimle katılırım bem de :) haberdar ettiğiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim =)

      Sil
    2. http://hanifedikbiyik.blogspot.com/2012/12/kitaplardan-kule-yapyoruz.html

      Sil