Yalnızlar Mektebi Dergi

"Bazen düşünürüm, ne kadar garip mahluklarız? Hepimiz ömrümüzün kısalığından şikâyet ederiz; fakat gün denen şeyi bir an evvel ve farkına varmadan harcamak için neler yapmayız?"
Ahmet Hamdi Tanpınar - Saatleri Ayarlama Enstitüsü
Efendim kimilerince malum; uzun bir süredir Yalnızlar Mektebi'nin talebelerinden birisiyim ben de... Edebiyattan, sanattan başka bir derdi olmayan bir kaç kalem, Devran Bostancıoğlu'nun önderliğinde bir araya gelerek Eylül 2012'de interaktif yayın hayatına başlamış, fanzin niteliğindeki ilk matbu yayınımızı ise bu sene mart ayında çıkartmıştık.

Yalnızlar Mektebi'nin ikinci sayısı, artık resmen bir dergi olarak, mayıs itibariyle raflardaki yerini aldı! 

Kadronun öykü, şiir ve çizimlerinden başka; Ahmet Hamdi Tanpınar'ın zaman üzerine söylediklerini konu edinen bu sayıya Hakan Bıçakcı "Eskiden nostalji mi varmış?" yazısıyla konuk olurken, mektep ekibi Altay Öktem'le nezaket kisvesi altında klişelere dayanmayan bir söyleşi gerçekleştirdi. On soruyla Aziz Kedi'yi sorguya çeken ekip aynı zamanda kolektif sinema ve kültür-sanat etkinlikleri sayfalarını da hazırladı. Benim de, naçizane, Ebediyen Edebiyat köşesiyle katkıda bulunduğum Yalnızlar Mektebi'nin satış noktalarına buradan, sayı hakkında daha detaylı bilgiye ise şuradan ulaşabilirsiniz. 

Yalnızlar Mektebi'nin facebook sayfası burada, twitter sayfası ise burada. Ayrıca ilk sayıya mahsus çıkan e-dergiyi okumak isterseniz de böyle buyurun. 

İçinde yer aldığım bir oluşumu övecek halim yok elbette ancak safi içinde yer alarak bile nitelikli bir iş çıkardığımıza olan inancımı dile getirmiş olduğumu düşünüyorum. Edebiyatla ilişkisini sınırların dışına taşımak isteyen her okuru bekleriz; şimdiden keyifli okumalar! 

7 yorum:

  1. Sanki ilk sayının acemiliğini atmış bi ikinci sayı görüyorum. Daha iyilerini de göreceğiz inşallah. En yakın zamanda edineyim de okuyayım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda teminat verebilirim; ilk sayıdaki hataları minimuma indirmek için çok çalıştık. Esas okuduktan sonra da duymak isterim yorumunu =)

      Sil
    2. Şu üstümdeki hamlığı atayım okuyup blogta bi şeyler karalarım diye umuyorum. :)

      Sil
  2. çok tebrik ederim , umarım çoook uzun soluklu olsun...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Tankut, senin içinde yer aldığın bir oluşum eminim çok özenli hazırlanıyordur. Sonuç ise güzeldir. Başarın her daim istediğin gibi olsun. Sizler gibi gençlerle bir anne olarak gurur duyuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim E. Hanım, çok naziksiniz. Umarım en kısa sürede siz de okuma fırsatı bulabilirsiniz dergiyi, yorumunuzu duymak mutlu eder...

      Sil