Okuma Radyosu #1

"Müziksiz bir hayat hatadır." - Friedrich Nietzsche
Okurken müzik dinlemeyi sever misiniz? Ben bayılırım! Özellikle yolda ve/ya dışarıda okurken, dikkat dağıtıcı seslerden uzak durmak için müzik olmazsa olmaz benim için. Ancak çalan müziğin de aynı şekilde dikkat dağıtıcı olmaması gerekir; film/oyun müzikleri, klasik parçalar, enstrümantal yorumlar okumak için idealdir bu yüzden. Sadece dışarıda da değil tabi, evdeyken de müzik dinleyerek okumayı seviyorum. Örneğin bilgisayar başında takip ettiğim blogları okurken, fonda çalan sakin bir müzik okuma zevkini katlayan ögelerden.

İşte bendeniz yine durumdan vazife çıkarıp, okurken müzik de dinlemeyi sevenler için yeni bir gönderi yapmaya karar verdim: Okuma Radyosu. Arada bir yenilemeyi planladığım bu çalma listesine ister buradan, ister blogun sağ kenar çubuğundan ulaşabilirsiniz.

Herkese iyi dinlemeler!

3 yorum:

  1. normalde çok dikkat dağıtıcı bulurdum aynı anda müzik dinlemek ve kitap okumayı. ama bir otobüs yolculuğunda ortamın sessizliğinden rahatsız olunca norah jones dinleyerek okumuştum kitabımı. evde değil de dışarıdayken bu şekilde okumayı tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde temizlik, komşuda tadilat vb. varken evde de müzik dinleyerek okursunuz belki =)

      Sil
  2. süper olmuş cidden kitaba bağlıyor insanı özellikle fiore oukoku ayrıca hayranı olduğum fairy tail'in müziğidir kendisi

    YanıtlaSil