"Üçüncü Mevki" Fanzin

Amatör ya da profesyonel; edebiyata dair her türlü girişimin desteklenmesi gerektiğine, ticari kaygıların ikinci planda olduğu girişimlerin ise daha da çok desteği hakettiğine inanıyorum. 

İşte ticari bir kaygı gütmeyen, kendi deyimleriyle "kaliteli dergi arayışında olanların arayışına son vermek için doğan" Üçüncü Mevki, sadece bu özelliğiyle değil; içerik açısından da önümüzdeki günlerde apayrı bir yere sahip olma potansiyeline sahip.

Doğrusu amatör edebiyata önyargıyla yaklaşan bir tarafım olmuştur her zaman. Amatör şiirlerin, şairlerinden başkasına anlamlı gelme ihtimalinin düşük olduğuna; öykülerin, ne anlatmak istediğinden emin olmadığına dair şüphelerim vardır. 

Ancak Üçüncü Mevki fanzin, bu düşüncelerimden imtina etmem gerektiğini öğrenmeme vesile oldu; içeriğindeki sade ama etkileyici şiir, öykü ve denemelerle Türk Edebiyatı'nın geleceğine dair ümitleri yeşertecek türden bir iş olmuş. Bunun en güzel kanıtı da ödüllü yazar Sema Kaygusuz'un twitter adresinden söyledikleri: ‎"Bugün elime çok güzel bir fanzin geçti: Üçüncü Mevki...Parlak şairler, yazarlar omuz omuza vermişler. Her birini yürekten kutluyorum."

Özellikle şiirlerde aşina şairlerin üsluplarını çağrıştırmayan eserler, sadece özgünlük açısından değil, liriklik açısından da oldukça olumlu sonuçlar çıkartmış ortaya. Öykülerin üçü de, kısalıklarına nispet yaparcasına sürükleyici, daha da önemlisi okuru yakalayan, empatiye davet eden ve düşündüren öyküler. Denemeler ise bir genelleme yapılamayacak kadar farklı özelliklere sahip güzellikteler.

Bu vesileyle ilk sayıda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür eder, her birini tek tek kutlarım. Devamlı ve bereketli olması temennisiyle...

Üçüncü Mevki'ye ulaşabileceğiniz adresler -şimdilik- şöyle: 
İstanbul (Beyoğlu) - Mephisto
İstanbul (Kadıköy) - Mephisto
Ankara (Kızılay) - İmge Kitabevi
Konya - Endülüs Kitap Kafe
Konya - Hüner Kitabevi (Rampalı Çarşı en alt katta)
Eskişehir - Adımlar Kitabevi
 

Ayrıca internetten edinmek isteyenlerin şu adresten sipariş etmeleri de mümkün. Üçüncü Mevki'yi takip etmek isterseniz facebook sayfalarına buradan, twitter sayfalarına ise buradan ulaşabilirsiniz.

"Diğer sayılarda benim de tuzum bulunsun." diye düşünenleri ise ucuncumevki@gmail.com adresine yazılarını yollamaya davet ediyorlar.

2 yorum:

  1. Ne güzel yeni bir dergi daha, amatör ruh işe heyecan katıyor:) merak ettim, inceleyceğim, paylaşımınız için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, amatör ruhun yeri bambaşka. Sayfalarını takibe alarak yeni sayılardan da haberdar olabilirsiniz =)

      Sil